Att vara mamma

Kommentera

Att vara eller att bli mamma är en av de största som kan hända i livet för väldigt många men också en tidskrävande och svår uppgift. Man får som mamma uppleva allt från fantastiska ögonblick som kommer med glädje och skratt men så finns också dom svåra sakerna som man inte vet hur man ska hantera.

Det finns mammor som precis som jag gjort vid fåtal tillfällen under mina 8år som mamma, att man gömmer sig för att bara få ett lugn runt om sig och samtidigt släppa fram tårar. Det finns dom mammorna som är så otroligt trötta precis som jag också kan känna och när man är så otroligt trött känner man sig som en dålig mamma. Sen har vi nästa del, den nyförlösta mamman som står där framför en spegel med sina gamla jeans på sig, sminkar sig och står där enbart för att se om hon fortfarande ser bra ut. Samma sak gäller dagen man tänkt laga mat till sambon och de slutat med en pizza för att man varken orkat planera, handla eller känt någon lust för att laga mat... ni ska bara veta hur många gånger den ohälsosamma maten fallit in i matlistan ibland här också.

Att vara mamma är inte lätt, de är ett heltidsjobb och för all framtid men de man ska komma ihåg är att man är tillräcklig, man är viktig, du gör ditt bästa, dina barn tycker att du är perfekt, dom ser upp till dig och ser dig som en hjälte, dom tycker om din mat även om du tar ett snabbmatsställe, och dom älskar dig precis som du är och du kommer alltid ha en plats i deras hjärta.
De kommer trots med åldrarna som kräver ett starkt tålamod och med dina egna metoder klarar du de, jag kommer då blir gråhårig i förtid av mina älskade ungar men vad gör väl de?!

De kommer en tonårstid där du får höra va du är elak, att din tonåring vill ha någon annan förälder men även dom meningarna kommer så är de inte ifrån hjärtat för i slutet kommer tillexempel första kärleken ta slut och du står där med öppenfamn oavsett orden dom kläckt ur sig innan.
De kommer en tid mot vuxnalivet och dom säger att dom ska klara sig själva. Men när dom är sjuka kommer dom ringa dig och be om hjälp med handling, Apoteket eller liknande.
De kommer en dag då dom blir föräldrar och du får barnbarn, dom kommer säga att dom har ett eget liv och uppfostrar på sitt sätt med deras principer men dom kommer att hälsa på och dom kommer vilja ha barnvakt och då står du där.

Du som sitter och läser de jag skrivit nu, om du är en mamma som känner igen dig glöm då aldrig att DU ÄR FANTASTISK!